Ga naar hoofdinhoud

Geen verrassingen op de eerste dag ITF Tennistoernooi

De eerste partij van het hoofdtoernooi van het ITF tennistoernooi werd direct de langste partij van de dag. Nederlands kampioen Gijs Brouwer had het zwaar tegen de Duitser Benjamin Hassan. Brouwer vocht eigenlijk vooral tegen zichzelf. Hij keek tegen een 1-6/3-5 achterstand aan toen hij wakker werd. Hij pakte de tweede set(7-6), keek in de derde set weer tegen een achterstand aan, om vervolgens toch de winst te pakken (7-5).

Bij de dames redde Annick Melgers (Heiloo) het niet tegen Makarova. De 3-6/0-6 was weliswaar vertekend, maar op de zege van de Russin was natuurlijk niets af te dingen.

De als 1e geplaatste Jaimee Fourlis debuteerde op haar 17e al op de Australian Open, maar daarna sloeg het blessureleed toe. Zij speelde in Alkmaar haar eerste wedstrijd sinds anderhalf jaar. De Roemeense Gavrila werd in drie sets verslagen, maar het was natuurlijk vooral zoeken naar wedstrijdritme (6-2 /3-6/ 6-1).

Nederlands indoorkampioen Jelle Sels moest tegen de Braziliaan Reis da Silva duidelijk op stoom komen. Hij trok de 1e set moeizaam naar zich toe (7-5). Daarna werd het snel duidelijk dat hij niet voor niets tot de favorieten behoort (6-1).

Back To Top