Ga naar hoofdinhoud

Inschrijving gesloten

De inschrijvingen voor ITF Alkmaar zijn gesloten. Dus we hebben een mooi inzicht welke speelsters en spelers naar Alkmaar komen. Het ziet er naar uit de Sander Jong zijn titel in de kaasstad komt verdedigen en bij de vrouwen zien we winnares van twee jaar geleden Maileen Nuudi weer tussen de deelnemers staan.

Een verdere blik bij de mannen leert ons dat er veel oude Nederlandse bekenden meedoen: Niels Visker, Alec Deckers, Michiel de Krom en Guy den Heijer. Een van Nederlandse talenten Mees Rottgering heeft zich ook direct geplaatst voor het hoofdtoernooi. Is er helemaal geen internationale inbreng? Zeker wel de Duitse Adrian Oetzbach staat als tweede geplaatst en we verwelkomen wederom vriend van de show de Engelsman Luke Simkiss, die vorig jaar het in de halve finale aflegde tegen Jong.

Bij de dames staat Merel Hoedt bovenaan in de plaatsingslijst, maar het veld is daar nu al een stuk internationaler met de Estse Nuudi, een flink aantal Duitse speelster en een aantal Deensen. Overige Nederlandsen die direct toegang hebben tot het hoofdtoernooi zijn Lian Tran en Isis van den Broek.

Halverwege volgende week zullen we erachter komen wie er bij komen in het hoofdtoernooi want dan zullen de wildcards worden uitgereikt door de organisatie van ITF Alkmaar en de KNLTB.

Het hoofdschema wordt gecomplementeerd met 8 spelers en 8 speelsters uit de kwalificaties. Deze worden op zondag 23 juni en maandag 24 juni gespeeld. Het hoofdtoernooi zal op dinsdag 25 juni aanvangen op de banen van @tpalkmaar

Maileen Nuudi
Sander Jong
Alec Deckers

#alkmaar #toptennis #knltb #noordholland #talenten #gratistoegang #topsport #gravel #terras #itftennis #itfalkmaar

Back To Top