Ga naar hoofdinhoud

Kids Day en Beat The PRO sieren toernooi op sterke Nederlandse inbreng ITF Toernooi

Het publiek is weer welkom op het internationale ITF tennistoernooi, dat een sterker deelnemersveld kent dan de vorige edities. Dat heeft o.a te maken met het feit dat het prijzengeld van het herentoernooi opgewaardeerd is naar 25.000 dollar.

Dat betekent voor de deelnemers meer dan alleen geld, er zijn dan namelijk ook meer punten te verdienen voor de internationale ranglijsten. Belangrijk voor veel (jonge) spelers om hun doel, deelnemen aan grote internationale toernooien, te bereiken.

TOP 300 SPELER ALS EERSTE GEPLAATST
Manual Guinard gaat op de banen van de TC Alkmaar als favoriet van start. De 25-jarige (boomlange) fransman staat momenteel 296e op de wereldranglijst. De “plaatselijke” favoriet Jesper de Jong uit Hoofddorp (maar met Alkmaars bloed) staat als 2e genoteerd. De Jong is zeker ook favoriet in het heren dubbelspel. Met zijn 230e plaatst op de wereldranglijst (dubbel) gooit hij natuurlijk hoge ogen.

Veel aandacht zal ook gaan naar de nederlandse kampioenen van 2020, Gijs Brouwer (outdoor)en Jelle Sels (indoor). Igor Sijsling komt zijn titel, in tegenstelling tot eerdere berichten, niet verdedigen. Hij geeft de voorkeur aan een toernooi in het buitenland.

CINDY BURGER TITELVERDEDIGSTER BIJ DE DAMES
Bij de dames is titelverdedigster Cindy Burger wel van de partij. In het voorseizoen had zij te kampen met een handblessure, maar zij is weer fit genoeg om in Alkmaar acte de presence te geven.

Favoriet is de 21-jarige Jaimee Fourlis uit Australië. Zij debuteerde al 17-jarige leeftijd op de Australian Open, maar kende daarna wat tegenslagen in haar carrière. Ondertussen is zij bezig met een comeback en staat momenteel 309e op de wereldranglijst.

Het damestoernooi kent een grote nederlandse inbreng. Naast Cindy Burger (3e geplaatst), behoren Suzan Lamens (2e) en Quirine Lemoine (4e) tot de favorieten. Outsider is absoluut de 19-jarige Chinese Joanne Garland. Zij wist in de afgelopen jaren maar liefst zes titels te winnen.

KIDS CUP EN BEAT THE PRO
Het publiek is gelukkig ook op deze editie van ITF Alkmaar weer van harte welkom. Er zullen dezelfde regels gelden als in september vorig jaar dwz dat er een registratie zal plaatsvinden bij binnenkomst, de 1.5 meter regel zal gelden en er zijn sneltests beschikbaar bij de ingang. Woensdag wordt er een Kids Day georganiseerd met o.a een “funparcours toptennis” en een heuse persconferentie met enkele proftennissers.

Op vrijdag staat “beat the pro” op het programma. Alkmaarse tennisclubs zijn uitgenodigd om een dames- en herendubbel af te vaardigen die in een super tie-break de strijd aan gaan met een professioneel koppel.

Back To Top