skip to Main Content
Titelverdedigster Lamens Verliest In Eerste Ronde

Titelverdedigster Lamens verliest in eerste ronde

In de 1e partij van een stormachtige dag op de banen van de TC Alkmaar, viel er gelijk een verrassing te noteren. Titelverdedigster Suzan Lamens verslikte zich in de jonge Duitse Schunk. De 17-jarige, zij staat 900 plaatsen lager op de wereldranglijst, had geen enkele moeite met de kampioene van 2019.

Dat deed de als 1e geplaatste Igor Sijsling bij de heren wel anders. In 48 minuten was hij klaar met Pontjodikromo uit Leersum. Sijsling had de wind mee, 6-1/6-0.

Ook de andere favorieten gingen door naar de tweede ronde. Jesper de Jong, Hoofdorper met Alkmaarse bloed, had het in de eerste set weliswaar moeilijk met zichzelf, de wind en de Strombach (4-6), maar herstelde zich daarna prima. Hij walste in de 2e en 3e set over de Duitser heen (6-1/6-2).

En ook de jonge Bente Spee uit Heemstede (17) ging redelijk eenvoudig naar de volgende ronde. Belgraver uit Frankrijk werd met 6-4/6-2 aan de kant geschoven.

Het 16-jarige toptalent uit de omgeving van Hamburg, Noma, blijft het ook in het  (dames) hoofdtoernooi geweldig doen. Tegen de fysiek sterke Sugnaux uit Zwitersland werd het 7-6/6-4.

En ook de sympathieke Shintaro Mochizuki (nummer 1 op de wereldranglijst voor junioren) maakte weer indruk. Hij was veel te sterk voor de Belg Beaupain.

“Ik heb het hier prima naar mijn zin. We zijn fantastisch ontvangen en het is fijn om hier te spelen. Ik begin ook te wennen aan het gravel. Dat was even wennen omdat ik het liefst op gras of hardcourt speel, maar ik maakte vandaag weinig fouten”, aldus de kampioen van het Wimbledon jeugdtoernooi.

Op www.itfalkmaar.nl staat het programma en de uitslagen. De organisatie wijst er nog op dat mondkapjes verplicht zijn in de kantine.

Suzan Lamens

Fotografie: Koen Roozendaal

Back To Top